Horse amino

Därför är aminosyror viktiga för din häst

En saknad Aminosyra är en saknad byggsten. Aminosyrornas funktion är att fungera som energikälla för celler och vävnader. Aminosyror binds till varandra och skapar proteiner.

Åtta Aminosyror är essentiella för din häst, det vill säga hästen måste få i sig dem via födan. Övriga Aminosyror kan hästen bilda själv med hjälp av någon av de essentiella. Detta betyder att brist på någon av Aminosyrorna kan skapa obalans i hästens kropp och kan leda till negativa konsekvenser, bl.a. matsmältningsproblem.

Aminosyror kan inte – såsom t.ex. fett – lagras i kroppen. Hästen behöver en kontinuerlig tillförsel. En bra kost med rätt sammansättning är en grundförutsättning.

 

Horse amino - kompletteringen till hästfoder

Nu finns, äntligen, ett komplett tillskott att ge din häst. Det innehåller 18 olika Aminosyror, samtliga som hästen behöver för att må och prestera bättre. Om inte hästen har rätt enzymaktivitet har den svårare att sönderspjälka proteiner i fodret och bilda Aminosyror, som är viktigt för hästens välbefinnande.

Genom att utfodra din häst med Aminosyror, som tillskott, hjälper du hästens välbefinnande och dessutom är det viktigt för uppbyggnaden av leder och muskler. Även mycket viktigt att ge till växande unghästar som utfodras med ett grovfoder med låg protein- halt.

Kontakta oss för mer information och beställning.

Marie Erixon grundade Horse Amino år 2010. Produkten sälj idag av Eqvital.   www.eqvital.se

Bygg mer muskler med hjälp av aminosyror och träning